Soort vertandingVlakke tand [FTG - Flat Top Grind]

Een vlakke tand wordt hoofdzakelijk gebruikt op zaagbladen geschikt voor metaal. Deze tand snijdt in een keer vlak door het materiaal en daarom is deze zeer geschikt voor materiaal dat niet gemakkelijk splintert zoals hout wel doet.


Wisseltand [ATB – Alternate Top Bevel]

Een wisseltand wordt hoofdzakelijk gebruikt op zaagbladen geschikt voor hout. Doordat deze tanden aan één zijde scherp zijn en wisselend, (links scherp en rechts scherp) geplaatst zijn, krijg je een zuivere nagenoeg splintervrije zaagsnede.


Wisseltand [ATAF – Alternate Top Alternate Face]

Deze wisseltand wordt hoofdzakelijk gebruikt op zaagbladen geschikt voor hout. Het grote verschil met de ATB tanden is dat deze een wisselende diepte hebben. Daardoor ontstaat er minder wrijving met het hout en wordt het blad minder snel warm of heet. Dat voorkomt vooral bij hardere houtsoorten verbranding aan het hout.


Vlak- en trapeziumtand [TCG – Triple Chip Grind]

De combinatie van vlaktand en trapeziumtand wordt hoofdzakelijk gebruikt op zaagbladen geschikt voor aluminium. De trapeziumtand snijdt het aluminium voor en de vlaktand snijdt het restant in de hoeken weg. Daardoor voorkom je dat de tanden heet worden en het aluminium vervormd. Een mooie zuivere zaagsnede is het resultaat. Zaagbladen met deze tandvorm zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld Trespa en meubelpaneel.


Gemodificeerde vlak- en trapeziumtand [MTCG - Modified Triple Chip Grind]

Deze combinatie wordt hoofdzakelijk gebruikt op zaagbladen geschikt voor (zacht) staal. De zaagweerstand wordt sterk verminderd t.o.v. FTG vertanding. Zodanig dat tandbreuk,- scheuring tot een minimum wordt beperkt.


Speciaal gemodificeerde vlak- en trapeziumtand [SMTCG - Special Modified Triple Chip Grind]

Een afgeleide van de MTCG vertanding. Het ontwerp zorgt ervoor dat de levensduur van het zaagblad sterk verhoogd wordt in harde materialen, zoals RVS.

 

 

 Makita op LinkedIn Makita op Twitter Makita op Google Plus Makita op Youtube Makita op Facebook