Makita introduceert de nieuwe 2x18 V combihamer

De nieuwe Makita 2x18 V Combihamers maken indruk. We spraken al over de bijzonder lage trillingswaarde door AVT. De DHR281 en DHR283 beschikken echter ook nog over variabele toerenregeling en een constant toerental voor behoud van kracht tijdens weerstand. De slagkracht is identiek aan die van zijn gesnoerde broer (HR2811FT), namelijk 2,9 Joules. Daarnaast beschikken beide combihamers over een verwisselbare boorkop zodat er behalve met SDS-PLUS ook met boren met een cilindrische en 1/4" aansluiting gebruikt kan worden.

Met een ideaal boorbereik voor gaten tot 16 mm, kunnen ze tot 28 mm boren in beton. De DHR281 en de DHR283 hebben door Anti Vibratie Technologie (AVT) en Soft No Load Technologie een lage trillingswaarde, waardoor je er ruim 3 uur onafgebroken mee mag boren. Maar de accumachines beschikken over nog veel meer.

Bij boren en breken in beton komt respirabel stof vrij dat opgevangen moet worden. De DHR281 en DHR283 beschikken daarom over een stofafzuiging die een maximale boorlengte (inclusief SDS-PLUS aansluiting) van 260 mm mogelijk maakt. 

AWS en AFT
De DHR283 beschikt nog over twee extra's ten opzicht van de DHR281; AWS en AFT. Auto-start Wireless System (AWS) is een op Bluetooth® gebaseerde techniek om een accumachine draadloos te verbinden met een accustofzuiger (DVC864). Bij inschakeling van de accu combihamer gaat de stofzuiger automatisch aan. Natuurlijk beschikt de machine al over een geïntegreerde stofafzuiging maar soms gebruik je langere boren en dan wil je toch automatisch stofvrij kunnen werken. 

Daarnaast beschikt de DHR283 ook over Active Feedback sensing Technology (AFT). Deze technologie zorgt ervoor dat bij een plotselinge reductie in toeren of bij klemmen van de boor in het materiaal de machine automatisch uitschakelt.

    

Bekijk hier meer specificaties van de nieuwe combihamer.

Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

7-1-2019

31-12-2018

TL064DSAE
10,8 V Haakse slagschroevendraaier
Nu gratis:
Gratis Accu 2019
Dealerlocator
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor je betekent.
[sluiten]