4. Makita Kenniscentrum

Technologie; de leer van de fabricagemethoden. De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter en efficiënter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig, om met innovaties en vernieuwing de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In 'Makita technologieën' worden diverse technologische hoogstandjes toegelicht. Niet alleen de technologieën die aanwezig zijn in de machines worden besproken, maar ook die in de accessoires.

Soort vertanding


De vorm van de tand bepaald mede de snelheid van het zagen, maar vooral de afwerking. Omdat metaal niet splinterd kunnen we hiervoor een vlakke tand gebruiken, maar hout splinterd daarintegen wel snel en daarvoor gebruiken we dan een wisseltand. Een wisseltand is afwisselend scherp geslepen en geeft daardoor een zuiverdere zaagsnede dan een vlakke tand. Maar wanneer we een zaagblad voor hout met spijkers samenstellen gebruiken we weer wel een vlakke tand. Dat is nodig voor het metaal van de spijkers en over het algemeen hoeft hout met spijkers niet zuiver gezaagd te worden.

Hieronder vind je een overzicht van alle soorten tanden die wij voor onze cirkelzaagbladen gebruiken. Klik op een van de afbeeldingen voor informatie over die betreffende tand.

Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

12-3-2019

5-3-2019

DUB361Z
2x18 V Bladblazer
Nu gratis:
Gratis Accu 2019
Dealerlocator
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor je betekent.
[sluiten]