Soft Impact

Soft Impact Een slagschroevendraaier gebruiken voor schroeven met houtdraad, is de normaalste zaak van de wereld. Door de snelheid en het gemak waarmee deze machines lange en dikke schroeven in hout doen verdwijnen, is dat ook niet zo gek. Alleen dat geluid nog!

Het geluid van een slagschroevendraaier

Een slagschroevendraaier produceert veel geluid en dat wordt vaak als onprettig ervaren. Het geluidsdrukniveau van een slagschroevendraaier zit gemiddeld op 91 dB(A) en dat is in vergelijk met andere machines erg hoog. Gehoorbescherming is dan ook verplicht. Voor wie graag met hetzelfde gemak en snelheid wil werken, maar dan zonder de herrie, is er een oplossing. De impulsschroevendraaiers met Soft Impact technologie.

Het voordeel van Soft Impact

Een slagschroevendraaier is voorzien van een metalen slagkop, die wanneer de weerstand hoger wordt in de rotatie, begint te slaan als een hamer. Dat is ook de oorzaak van het geluid. Een impulsschroevendraaier is voorzien van een impulsmechanisme, dat op basis van oliedruk werkt. 

Visueel voorbeeld van hoe Soft Impact werkt met oliedruk

Wanneer de weerstand omhoog gaat, wordt de olie op druk gebracht en verplaatst deze zich, zodat er een impuls aan de rotatie ontstaat. Deze impuls geeft hetzelfde effect als de slag in de rotatie van een slagschroevendraaier en daardoor gaat de schroef sneller, gemakkelijker in het hout. Het grote voordeel van dit systeem is het geluid. Het geluidsdrukniveau zit gemiddeld op 83 dB(A) en dat is beduidend lager dan het geluidsdrukniveau van een slagschroevendraaier.


Machines

14,4 V Impulsschroevendraaier

14,4 V Impulsschroevendraaier
Zonder accu's en lader, in Mbox
DTS131ZJ
Actie

18 V Impulsschroevendraaier

18 V Impulsschroevendraaier
Zonder accu's en lader, in Mbox
DTS141ZJ

Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

12-3-2019

5-3-2019

DTW1001RTJ
18 V Slagmoersleutel
Nu gratis:
Gratis Accu 2019
Dealerlocator
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor je betekent.
[sluiten]