4. Makita Kenniscentrum

Technologie; de leer van de fabricagemethoden. De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter en efficiënter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig, om met innovaties en vernieuwing de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In 'Makita technologieën' worden diverse technologische hoogstandjes toegelicht. Niet alleen de technologieën die aanwezig zijn in de machines worden besproken, maar ook die in de accessoires.

Stof


Iedereen die in de bouw werkt, komt in aanraking met stof. Op iedere bouwplaats is stof aanwezig, want het komt vrij bij allerlei bewerkingen. Van iedere twee bouwvakkers heeft er één last van stof. Er is hinderlijk stof en stof dat schadelijk is voor de gezondheid, als je er te vaak mee in aanraking komt. Stof is soms alleen maar lastig (niesbuien), echter kan het ook leiden tot ernstigere effecten (blijvende kortademigheid). Wie te veel schadelijk kwartsstof inademt, kan zelfs ernstige longaandoeningen krijgen, zoals stoflongen en longkanker. Daarom is er in de bouw al vele jaren aandacht voor de aanpak van stof, met het accent op vermindering van kwartsstof in de bouw.

Het belang van stofvrij werken

Makita onderkent het belang van (kwarts)stofvrij werken. Samen met partijen als TNO, Inspectie SZW, FNV Bouw, Arbouw en andere bouwpartijen informeren we, sinds de Dag over Stof (26 mei 2011), regelmatig over de laatste stand van zaken omtrent techniek en regelgeving, betreffende stofvrijwerken en alles wat daarmee te maken heeft. Deze informatie is samengevat in een zogenaamd whitepaper: een praktisch handvest met alle wet- en regelgeving, gecombineerd met praktische oplossingen.

Voor meer gedetaïlleerde informatie betreffende TNO en stofvrijwerken kun je terecht op: http://www.stofvrijwerken.tno.nl
Wil je meer weten over de Basisinspectiemodule betreffende kwartsstof van de Inspectie SZW: http://www.inspectieszw.nl/Images/Basisinspectiemodule-Kwartsstof-2014_tcm335-343663.pdfMakita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

12-3-2019

5-3-2019

DHP481RTJ
18 V Klopboor-/schroefmachine
Nu gratis:
Gratis Accu 2019
Dealerlocator
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor je betekent.
[sluiten]