4. Makita Kenniscentrum

Technologie; de leer van de fabricagemethoden. De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter en efficiënter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig, om met innovaties en vernieuwing de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In 'Makita technologieën' worden diverse technologische hoogstandjes toegelicht. Niet alleen de technologieën die aanwezig zijn in de machines worden besproken, maar ook die in de accessoires.

De Lithium-ion accu


Lithium is het lichtste metaal op aarde. Het heeft een dichtheid van slechts de helft van die van water en omdat het zo reactief en zacht is, kan het niet als constructiemetaal gebruikt worden. Dit metaal is echter wel uitermate geschikt voor accu's.

Voordelen Lithium-ion

Door gebruik te maken van Lithium-ion accu's, zijn de machines voelbaar lichter geworden. Naast het lage gewicht hebben de accu's geen geheugen effect en mogen dus altijd worden bijgeladen. Sterker nog, het bijladen is zelfs aan te raden, omdat tijdens het laadproces de accu's nog eens extra worden gekoeld. Li-ion is ook zeer robuust. De cellen in de accu zijn opgesloten in een celhouder die in de behuizing hangt. Dit zorgt voor een verend effect. Het kan dus beter tegen een stootje. Het voor een langere tijd wegleggen van een Lithium-ion accu is door de lage zelfontlading ook geen probleem. Laadt de wel accu tot minimaal 80% op. Ten slotte zijn er meer contactpunten op een Li-ion accu. Om het vermogen goed naar de machine over te brengen zijn er 16 contactpunten aangebracht. Dat garandeert zelfs met extreme omstandigheden met bijvoorbeeld stof en trillingen, een goed contact. Lees meer over de individuele voordelen van Lithium-ion hieronder:


40% lichter

Zeer robuust

Luchtgekoeld

Geen geheugeneffect

Lage zelfontlading

Multi contacten


Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

12-2-2019

5-2-2019

DHP484ZJ
18 V Klopboor-/schroefmachine
Nu gratis:
Gratis Accu 2019
Dealerlocator
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor je betekent.
[sluiten]