4. Makita Kenniscentrum

Technologie; de leer van de fabricagemethoden. De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter en efficiënter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig, om met innovaties en vernieuwing de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In 'Makita technologieën' worden diverse technologische hoogstandjes toegelicht. Niet alleen de technologieën die aanwezig zijn in de machines worden besproken, maar ook die in de accessoires.

Optimaal laden


Het laden van een LXT accu gebeurt met informatie van een ingebouwde chip in de accu, die digitaal naar de oplader wordt gestuurd. Die informatie zegt iets over het gebruik en de toestand van de accu op dat moment. Voorbeeld: een te hete accu wordt door de lader eerst op de juiste temperatuur gebracht en dan pas opgeladen. Deze manier zorgt ervoor dat er zo snel mogelijk, maar met behoud van maximale duurzaamheid wordt opgeladen. Zie hieronder een grafiek die het uitlegt:

LXT laadtechniek

Gebruik originele accu's en laders

Makita staat al jaren bekend om haar accugereedschap, accu’s en opladers. De Li-ion accu’s van Makita zijn voorzien van een chip. De chip in deze accu controleert en registreert drie waardes: stroom, temperatuur en spanning. Een processor die zich in de oplader bevindt, leest de data uit de chip, waardoor de accu op de beste wijze geladen kan worden. Dit is de reden waarom wij altijd echte Makita artikelen adviseren. Originele Makita artikelen hebben de beste kwaliteit, en daarmee de bedoelde afstemming tussen accu en lader. Dit zorgt ervoor dat de accu optimaal geladen wordt, langer meegaat en een zorgvuldig geteste combinatie die jouw veiligheid optimaal waarborgt. Lees hier hoe jij je kunt behoeden voor namaak en imitatie.  


Geforceerde luchtkoeling

Snelladers

Laadtijden


Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

12-3-2019

5-3-2019

DHR171ZJ
18 V Boorhamer
Nu gratis:
Gratis Accu 2019
Dealerlocator
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor je betekent.
[sluiten]