4. Makita Kenniscentrum

Technologieën en innovaties
De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig om met innovaties de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In "Makita technologie" worden diverse technologische hoogstandjes en innovaties toegelicht.

Trillingen en de (wettelijke) regels


Er zijn twee Europese richtlijnen voor trillingen van kracht: de Machinerichtlijn en het Arbobesluit fysische agentia. De Europese Machinerichtlijn verplicht producenten van handgereedschap om trillingen tot het laagst mogelijke niveau terug te brengen. Een trillingsniveau in m/s² moet zijn aangegeven in de handleiding van het apparaat.

Twee waardes zijn vastgelegd: de grenswaarde van 5 m/s² en de actiewaarde van 2,5 m/s², beide voor een acht-urige werkdag. Komt het trillingsniveau boven de actiewaarde, dan moet een bouwbedrijf een plan van aanpak maken waarin maatregelen zijn vermeld zodat het niveau niet hoger wordt. De realiteit is dat overschrijdingen van beide waardes in de bouw veel voorkomen.

 


Trillingsintensiteit van handgereedschappen

Interactieve formule maximale dagelijkse tijd van blootstelling


Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

4-2-2016

11-1-2016

DPJ140RMJ
14,4 V Lamellenfrees
Nu gratis:
196388-5
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor U betekent.
[sluiten]