4. Makita Kenniscentrum

Technologieën en innovaties
De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig om met innovaties de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In "Makita technologie" worden diverse technologische hoogstandjes en innovaties toegelicht.Geluid

Geluid in de bouw

In een kwart van de bedrijven in Nederland staan werknemers regelmatig bloot aan schadelijk geluid. Het komt het meest voor in de bouw. Geluid harder dan 80 dB(A) - ook wel decibel genoemd - is schadelijk voor het gehoor bij 8 uur per dag en 5 dagen in de week. Het heet dan lawaai: ongewenst, hinderlijk geluid.

Een verminderde concentratie door lawaai beïnvloedt de kwaliteit, productiviteit en veiligheid op het werk nadelig. Langdurige blootstelling aan schadelijk geluid kan bovendien leiden tot blijvend gehoorverlies. Gehoorbeschadiging is één van de meest voorkomende beroepsziekten in Europa. De ernst van gehoorschade hangt af van de geluidssterkte en de blootstellingsduur. Gehoorschade door lawaai is niet te genezen. Daarom is het van belang om gehoorbescherming consequent te dragen.

Geluid

 

Makita Kenniscentrum


Bezoek het Makita Kenniscentrum voor o.a.
handige tips en de technologieën achter de machines

Laatst toegevoegd

4-2-2016

11-1-2016

DJN161ZJ
18 V Knabbelschaar
Nu gratis:
196399-0
Om Makita goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid en lees wat dit voor U betekent.
[sluiten]